sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Näyttelykäyttäytymisen hiontaa ja Jyväskylä RN

Sovimme Casperin isän omistajan kanssa tapaamisen Jyväskylän ryhmänäyttelyyn. Ajatuksena oli kiinnittää huomiota enimmäkseen esitystekniikkaan, rentouteen sekä omaan itsetuntooni. Muutama takapakki kun on ollut takana esittämisen suhteen, emmekä oikein itse osaa korjata niitä virheitä. Vaikka avioparina luulisi osaavan toista huomauttaa virheistä, niin se on kuitenkin yllättävänkin hankalaa.

Meitä oli odotuksista poiketen paikalla 10 faaraokoiraa. Yleensä on siis totuttu puoleen tuosta määrästä, ellei kyse ole ollut erikoisnäyttelystä :D Mutta hyvin siellä pärjättiin! Casperin kanssa otetaan tästä lähtien käyttöön vähemmän kuristava panta, paremmat namit ja keskittyminen tekemiseen. Avaan vielä hieman äskeistä - tavoitteena on siis saada rento koira, joka esiintyy luontevasti nousten raville puhtaalla askelluksella (takajaloissa ei ole ollut tuomareiden mukaan tarpeeksi potkua). Keinona juttelu ja kehuminen oikealla hetkellä. Huomasin, että jutteleminen a) rentouttaa koiran b) rentouttaa minut. Lisäksi alan esittämään koiran edestä ja käteni asento on täysin eri aikaisempaan verrattuna.

Mutta itse näyttelytuloksiin:

Paikalla oli hyvin erityyppisiä koiria, tuomari tuntui vetävän tuloksia hatusta ja oli muutenkin omituinen (luki rotumääritelmää kesken arvostelun). Mutta tällaisin tuloksin läksimme Kasvattajakehiin ja oltiin myös BIS2-kasvattaja! (Sawhorse's)

Tuomari Esa Ruotsalainen
"Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen uros. Oikeailmeinen pää, hieman painunut selkä. Hyvä rungon ja luuston vahvuus. Hyvät kulmaukset, hyvä karva. Lanneosa voisi olla lyhyempi. Liikkeessä hyvä askelpituus  mutta putoaa edestä. Miellyttävä käytös." AVK1 ERI

Huomioitavaa näyttelytilanteesta on sen verran, että ympärillä pörräsi lauma tuomariharjoittelijoita kuuntelemassa ja katselemassa. Tuomari kertoi kaikki perustelut ja arvostelun sisällön kuuntelijoille, mikä vei paljon aikaa. Itseäni otti päähän ainoastaan kommentti selästä, sillä selkä notkahtaa aina vain hetkeksi jos koira rentoutuu liikaa. Mutta jatkossa tämäkin tiedetään ja hieronta-aikoja on varattu muutama selän sekä lantion mahdollisten jumitusten hoitoon,

Kuvaaja Jari Koskenperä

Kuvaaja Jari Koskenperä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti